Frakt 39.- / Fri frakt vid 299:- / Snabb leverans / Kvalitetsgaranti

Rengöring guld

Rengöring Guld

Produkter för rengöring av guld

Även om guld inte är lika utsatt för oxidering som exempelvis silver så är det ändå viktigt med regelbunden rengöring. Både för utseendets skull men också av hygieniska skäl. Ett guldsmycke som används ofta samlar lätt på sig smuts, svett och andra kroppsfetter, vilket bidrar till att dess glans och skönhet mattas ned med tiden. Allt eftersom tiden går kommer smycket glänsa mindre och mindre, men det betyder inte att dess forna glans har gått förlorad. Det kan fortfarande återställas med hjälp av effektiv rengöring och polering.


Att rengöra guld är egentligen inte speciellt svårt, det gäller bara att veta hur man ska gå till väga. En bra början är att lösa upp det lager av smuts och fett som lagt sig över dina smycken. Förslagsvis ett rengöringsskum (Jewellery Foam) som får verka på dina smycken under ca en minut. Efter det är det dags att låta smycket ligga i ett bad eller även kallad dip. Precious Jewelery Cleaner (guld dip) eller Dazzle Drops Advance är att rekommendera. Läs mer om produktens egenskaper på dess respektive sida. När smycket sen är rent och avsköljt ska det torkas med en mjuk duk och kanske poleras med en putsduk.

Tänk på att det alltid är bäst att använda sig av produkter som är ämnade för rengöring av guld. Att experimentera med husmorsknep och andra rengöringsmedel är sällan en bra idé och kan ibland göra mer skada än nytta för dina smycken.

Fakta om guld

Guld är en av de mest eftertraktade metallerna i världen och har genom århundraden använts som betalningsmedel, dekorationer, ytbeläggningar och självklart även smycken. Guldets kemiska beteckning är Au, en förkortning av det latinska ordet aurum. Ordet betyder ”morgonrodnad”, ett passande namn för de varma gula tonerna som guld erbjuder.

Idag kommer den allra största efterfrågan på guld från smyckesindustrin eftersom det är både ett vackert, beständigt och lättarbetat material som inte påverkas speciellt mycket av yttre faktorer. Dessa är bara några få av guldets egenskaper som gör det mycket passande för smyckestillverkning och är mycket uppskattat av juvelerare, guldsmeder och urmakare. Guld är ett grundämne i gruppen ädelmetaller och är i ren form ett mjukt och formbart material som inte fungerar att skapa smycken av. Därför används legeringar, en blandning av guld och andra metaller som koppar och silver för att skapa hållbara och vackra smycken. Guld är dessutom en mycket kompakt och tung metall som väger nästan 20 gånger mer än vatten. Dess tyngd är ännu en orsak till att den ses som så exklusiv.

Vi erbjuder även rengöringsprodukter för att rengöra silver.