Frakt 39.- / Fri frakt vid 299:- / Snabb leverans / Kvalitetsgaranti

Smyckesrengöring

Gnistrande Smycken... Varaktigt Intryck!

Att använda smycken är mycket vanligt, de allra flesta människor man stöter på har någon typ av smycke på sig. En klocka för att hålla koll på tiden, ett halsband man ärvt av sin mormor eller en vigselring för att deklarera evig kärlek. Kanske använder man dom för att de fyller en funktion eller för att de har en djupare betydelse, kanske använder man dom bara för att det är fint. Anledningarna och betydelsen bakom ett smycke kan vara många.Smyckesrengöring från Connoisseurs

Oavsett vilken anledning man har till att använda smycken så finns det vissa saker man bör tänka på. Smycken används lika nära kroppen som dina kläder, vilket betyder att det efter ett tag samlas ett lager på smycket av svett, kroppsfetter, luftföroreningar och annan smuts som smycket utsätts för under dagen. Därför är det såklart väldigt viktigt att smycket rengörs regelbundet, precis som du gör med dina kläder.

När det kommer till smyckesrengöring är det inte bara viktigt ur ett hygieniskt perspektiv. Smycken som tillverkas av silver eller guld kan bli missfärgade och tappa sin forna glans och skönhet vid utebliven rengöring. Anledningen till detta är att lagret av smuts och fett som vi tidigare nämnde reagerar när det kommer i kontakt med luften, det kallas att det oxiderar och materialet börjar svartna. Detta gäller smycken tillverkade av så väl silver som guld, det som skiljer är att guld oxiderar långsammare. Även parfymer, hårspray och andra kemikalier är riktiga bovar och kan bidra till missfärgning samt förstöra eventuell plätering.

Smycken är vackra föremål som ofta används regelbundet. De som använder smycken ofta märker säkert att de med tiden förlorar mer och mer av sin glans. Detta går att undvika, men då krävs att man är noga med rengöringen. För att rengöra smycken räcker det dock inte att skölja av dom eller duscha med dom. Tvålrester kan istället bidra till kalkavlagringar på smycket snarare än att rengöra dom. Det krävs alltså mer än rinnande vatten och vanlig tvål för att rengöra ett smycke ordentligt. Det finns mängder av husmorstips att hitta när det kommer till smyckesrengöring som man skall vara försiktig med. Professionellt producerade produkter av guldsmeder och kemister som specifikt är framtagna för ett ändamål; att rengöra, skydda och polera, är att föredra.

Hos oss på Jibema hittar du professionell rengöring för smycken från världsledande Connoisseurs. Vårt motto och de tre gyllene stegen enligt oss är ”rengöra, polera & skydda”. Genom dessa tre steg återfår dina smycken sin skönhet och glans, samtidigt som de skyddas mot smutsangrepp och resultatet håller längre. Här hittar du allt från användarvänliga putsdukar, putsmedel och rengöringsbad som du enkelt kan ha med dig på resan eller använda i hemmet, säkert och effektivt. Vi har produkter för rengöring av så väl guld och silver som ädelstenar, halv-ädelstenar och diamanter. Alla produkter i vårt sortiment är framtagna för att effektivt rengöra ALLA dina smycken samtidigt som de är skonsamma för händer och hud.