Frakt 39.- / Fri frakt vid 299:- / Snabb leverans / Kvalitetsgaranti

Rengöra Diamanter

Rengöringsprodukter

Diamanter och övriga Ädelstenar

Tänk på din älskade diamantprydda förlovning- och vigselring. Du bär förmodligen dem varje dag, men har du någonsin undrat hur man rengör en diamantring? Bara för att diamant är den hårdaste stenen på jorden betyder det inte att den inte blir smutsig eller att den inte är mottaglig för skador. När det gäller rengöring av diamanter hemma, rekommenderar vi alltid "gör det själv"-lösningar och snabba metoder med produkter som finns under diskhon. Du skall aldrig använda hushållsrengöringsmedel för att rengöra din diamant eftersom de kan vara skadliga!För att vara säker bör du alltid ta av dina smycken när du gör hushållssysslor och när du använder kemikalier. Det finns dock tillfällen då du inte kan undvika att få hårspray, fuktighetskräm eller solkräm på din ring. Dessa produkter kommer att byggas på och minska glansen i din diamant så att den inte glittrar som ny längre. Du bör rengöra din diamant ofta för att minska uppbyggnaden av smuts och för att du vill att den skall gnistra som ny.

I generationer har professionella guldsmeder använt Connoisseurs produkter för smyckesrengöring och rengöring av klockor. Produkterna är framtagna och formulerade för att säkert och effektivt rengöra alla typer av smycken. Connoisseurs  är känd för sin produktinnovation och har förändrat smyckesvården med  produkter som Jewelry Wipes och Diamond Dazzle Stik. Connoisseurs  produkter är snabba, praktiska och effektiva. Kosmetisk stilförpackning  och perfekt för resor.

Diamanter är ädelstenar som vanligtvis bildas under jordens yta genom extremt högt tryck och temperatur. De utvinns från diamantrika kimberlit- och lamproitbergarter. Det är möjligt att skapa diamanter i laboratorier genom olika processer, inklusive högtryck-högtemperaturmetoden och kemisk ångavlagring. Dessa kallas ofta för syntetiska diamanter.

Diamant är det hårdaste naturliga materialet som finns och har ett 10 på Mohs-skalan för hårdhet, vilket är det högsta betyget. Diamanter mäts i karat, där 1 karat är lika med 0,2 gram. Större diamanter är oftast mer värdefulla, förutsatt att de har hög kvalitet. Diamanter kan ha olika färger, från färglösa (de mest eftertraktade) till färgade. Den mest kända färgade diamanten är hoppmörken, som är blå. Diamanter måste slipas för att få sin karakteristiska glans och skönhet. De vanligaste slipningarna är rund, prinsesslipning, smaragdslipning och många andra. Diamanter kan ha inneslutningar eller blemmor, som kallas "klarhet". Diamanter med färre inneslutningar betraktas som mer värdefulla. Många diamanter är certifierade av oberoende laboratorier, som GIA (Gemological Institute of America), för att bekräfta deras kvalitet och egenskaper.

Diamanter används ofta i smycken, inklusive förlovningsringar och halsband, men de används också i industriell skärning på grund av sin extremt höga hårdhet.