Frakt 39.- / Fri frakt vid 299:- / Snabb leverans / Kvalitetsgaranti

Rengöra Ädelstenar

Rengöringsprodukter

Ädelstenar

Naturens gåva av en regnbåge som du kan bära, ädelstenar är en spektakulär visning av färger och former och förtjänar alltid att se bäst ut. Genom regelbunden rengöring kan du försäkra dig om iögonfallande glans och färger som hålls djärva och ljusa. Vi förstår också att vissa ädelstenar är mer känsliga och därför behöver särskild vård och uppmärksamhet. Våra rengöringslösningar ger bästa möjliga formler för alla typer av ädelstenar.Precis som diamanter bör dina ädelstenar tas bort när du gör hushållssysslor, speciellt eftersom ädelstenar är mjuka, och vissa kemikalier eller stötar kan orsaka irreversibel skada. Vissa ädelstenar är extremt mjuka i jämförelse med en diamant, så se till att hålla dem säkra och vackra.

I generationer har professionella guldsmeder andvänt Connoisseurs produkter för smyckesrengöring och rengöring av klockor. Produkterna är framtagna och formulerade för att säkert och effektivt rengöra alla typer av smycken. Connoisseurs  är känd för sin produktinnovation och har förändrat smyckesvården med  produkter som Jewelry Wipes och Diamond Dazzle Stik. Connoisseurs  produkter är snabba, praktiska och effektiva. Kosmetisk stilförpackning  och perfekt för resor.

FAKTA OM ÄDELSTENAR

Ädelstenar är naturligt förekommande mineraler eller ädelmetallkomplex som är sällsynta och vanligtvis har ett estetiskt eller samlarvärde. Ädelstenar varierar i hårdhet, men många av dem är relativt hårda och kan användas i smycken och dekorativa föremål. Ädelstenar mäts i karat, vilket är en enhet för vikt. Ett karat är lika med 0,2 gram. Ädelstenar kan vara färglösa eller ha olika färger. Klarheten mäter eventuella inneslutningar eller blemmor i stenen. Ädelstenar måste slipas och skäras för att avslöja sin naturliga skönhet. Vanliga slipningar inkluderar rund, smaragd, och prinsesslipning. Vissa ädelstenar är skyddade och kan inte brytas eller användas utan särskilt tillstånd, som diamantens konfliktfria diamanter eller tanzanits reserver i Tanzania.

Ädelstenar används ofta i smycken, konstföremål, och dekorativa föremål. De har också använts som symboler för makt och status. Ädelstenar som diamant, safir, rubin, smaragd och opal är några av de mest populära och eftertraktade ädelstenarna. Ädelstenar har ofta omgivits av myter och legender, och människor har trott att de har magiska krafter eller symboliserar olika egenskaper. Vissa tror att ädelstenar kan påverka ens öde och personlighet, och de är kopplade till astrologiska tecken. Ädelstenar kan certifieras av oberoende laboratorier för att fastställa deras kvalitet och ursprung. Ädelstenar har historiskt använts som symboler för makt, skönhet och kärlek. De har en lång historia som går tillbaka tusentals år.

Ädelstenar är mångfacetterade och fascinerande ämnen med en rik historia och kulturell betydelse. De fortsätter att vara eftertraktade för sin skönhet och unikhet.